0313 473 418

20 jaar bestaan Halfvasten Angerlo

Halfvastenweekend 23 en 24 maart 2019 Angerlo.

In het jaar 1999 hebben een drietal enthousiaste carnavalisten Ton Derksen, Jan Hendriks en zijn dochter Chantal het plan geopperd om in het dorpje Angerlo een Halfvastenoptocht te organiseren.

Het betekende voor de provincie Gelderland een onbekend evenement dat zijn oorsprong vond in het plaatsje Zeeland (Noord-Brabant).

Mogelijk zonder het te beseffen in welk diep vaarwater zij zich zouden begeven en met een tiental, nee een honderdtal onbeantwoorde vragen zijn zij toch aan deze gigantische klus begonnen.

Dit jaar bestaan wij 20 jaar en gaan wij als organisatie en vele vrijwilligers een mooi jubileumweekend neerzetten en beginnen zaterdagavond 23 maart aanstaande in de grote feesttent met DJ Henri van Vossen en onze band Cabrio aan een grandioos halfvastenweekend. We beginnen dit jaar om 19.00 uur met DJ Henri en aansluitend zal ons orkest Cabrio het gaan overnemen en u meenemen in een feest om nooit meer te vergeten!

Dit orkest met een onuitputtelijk repertoire, een aanstekelijke energieke 100% live show met 5 ervaren topmuzikanten staan aan de basis van de succesformule van Cabrio! Met de vele optredens achter zich, barsten de verschillende muzikanten van ervaring en hebben ze diverse podia in Nederland bespeeld.

Of het nu gaat om een evenement of feesttent, een bedrijfsfeest of bruiloft, het veelzijdige repertoire van Cabrio maakt ieder feest tot een succes. Met de combinatie van recente Top 40 nummers, Dance classics, Hollandse meezingers, Duitstalige hits en verrassende opzwepende medleys bruist iedere feestlocatie over van enthousiasme. Ondersteunt door moderne licht- en geluidstechniek maakt Cabrio een graag geziene gast op de Nederlandse podia!

Let op: Nieuwe aanvangstijd: 19.00 uur Locatie: Feesttent hoek Dorpsstraat / Ds. De Grootstraat te Angerlo Entree: vanaf 16 jaar (legitimatie verplicht) Entree tent: € 15,00 Voorverkoop: € 12,00 Garderobe: tegen betaling. Voorverkoopadressen: zie www.halfvasten-angerlo.nl

Zondag 24 maart gaat het dan eindelijk weer gebeuren. Alle mooie carnavalswagens, loopgroepen, duo’s, individuen en dweilorkesten je kunt het allemaal niet bedenken of
voorstellen komt allemaal naar Angerlo om nog één keer hun creatie te laten zien en/of te laten horen.

De optocht zal zondag voor de 20e keer starten om 13.00 uur waarbij duizenden bezoekers zullen gaan genieten van deze schitterende praalwagens, kleurrijke loopgroepen begeleid door de mooie dweilorkesten.

Ruim 1000 deelnemers zullen gaan strijden voor de hoogste eer, ingedeeld in 9 categorieën en zullen beoordeeld worden door een deskundige jury op algemene indruk, originaliteit en carnavaleske uitstraling.

Uiteraard zijn er in alle categorieën geldprijzen te verdienen.

De prijsuitreiking zal zoals ieder jaar rond 16.30 uur zijn in de feesttent op het Wim Velsplein in Angerlo, onder de muzikale klanken van ons orkest Cabrio.

De organisatie heeft er van alles aangedaan om de bezoekers een grandioos weekend te bezorgen. Het is zeker de moeite waard om deze twee dagen naar Angerlo te komen.

Tevens heeft de organisatie ook gedacht aan de bezoekers die slecht ter been zijn en natuurlijk de 65 plussers, zij kunnen plaatsnemen op de tribune die speciaal voor deze doelgroep wordt geplaatst tegenover de grote kerk.

Ook dit jaar verwachten wij net als voorgaande jaren een groot aantal bezoekers. Daarom worden belangstellenden en liefhebbers uit de omgeving/regio verzocht per fiets of te voet te komen om parkeerproblemen en opstoppingen te voorkomen.

Daarnaast wordt een ieder verzocht tijdig aanwezig te zijn om een goede start en doorstroming van het spektakel mogelijk te maken.

20 jarig jubileum, een mijlpaal waar wij als organisatie ontzettend trots op zijn. Dit alles hebben wij alleen kunnen realiseren mede dankzij de inzet van de vele vrijwilligers, sponsoren, instanties en gemeente Zevenaar.

Voor meer informatie en/of aanmeldingen voor de Halfvastenoptocht van zondag 24 maart 2019 zie onze website www.halfvasten-angerlo.nl.

Feesttent: geopend vanaf 14.00 uur Locatie: Wim Velsplein (Dorpsstraat / Ds. De Grootstraat) Entree Halfvastenoptocht: € 2,50 per persoon (inclusief programmaboekje) Kinderen basisschool hebben uiteraard gratis toegang.

Met vriendelijke groet,

Namens stichting Halfvasten Angerlo

Danny Berntssen (Public Relations)

Tel: 06-24325447 Email: info@halfvasten-angerlo.nl